WYPITA 30 min przed TRENINGIEM przyspiesza METABOLIZM i wspomaga SPALANIE TKANKI TŁUSZCZOWEJ!

Wiele z nas nie wyobraża sobie bez niej poranka. Jest smaczna, dodaje energii ale co zrobić żeby była przy tym zdrowa? Kilka wskazówek na swoich profilach udzieliły Anna Lewandowska i Ewa Chodakowska, by mała czarna poza walorami smakowymi wpływała także pozytywnie na nasze zdrowie.

Obie panie nakłaniają do picia kawy parzonej. Do wyboru mamy Arabicę, nieco łagodniejszą w smaku oraz Robustę, bardziej intensywną, o większej zawartości kofeiny. Według Ewy Chodakowskiej nie należy pić kawy z mlekiem, bo przyczynia się to powstawania cellulitu i zdecydowanie nie należy pić jej na czczo, gdyż odwadnia organizm i wypłukuje wapń. Ale przy tym  zwraca uwagę na cały szereg zalet picia kawy:

  • chroni przed rakiem
  • redukuje nadwagę
  • likwiduje kamienie żółciowe
  • wspomaga leczenie cukrzycy i choroby Parkinsona.

Anna Lewandowska natomiast podpowiada jak ją przyrządzić  by była smaczna. Trenerka poleca dodanie do kawy mleczka kokosowego, masło z orzechów nerkowca, masło migdałowe czy mus kokosowy. Dla osób lubiących słodzić proponuje zastąpienie białego cukru cukrem kokosowym, palmowym, syropem z agawy lub miodem.

Nie rezygnujmy z picia kawy, ale przyrządzajmy ją mądrze.

 

 

Komentarze

Komentarze