Chcesz zrobić idealne spaghetti? Dodaj do niego TEN sekretny składnik!

Słynna australijska szefowa kuchni, Maggie Beer, powiedziała o tajemniczym składniku, którego używa do przygotowywania spaghetti bolognese – donosi Daily Mail.

Dodaje do niego… wątróbkę

Beer uważa, że ​​wątróbka drobiowa czyni to danie jeszcze smaczniejszym.

„Wiem, że można przygotować spaghetti bez wątróbki, ale składnik ten doda tej potrawie trochę żelaza, korzystnych właściwości i smaku” – wyjaśniła.

Szefowa kuchni zdradziła, jak przygotować „wątróbkowe” spaghetti według jej przepisu.

Czytaj też: Wybierasz się NA RANDKĘ? Oto 5 rzeczy, których NIGDY nie powinnaś na niej jeść!

Krok po kroku

Najpierw Beer usmażyła pokrojoną cebulę i czosnek (dwa ząbki) na nierafinowanej oliwie z oliwek, dodała 300 g wątróbki drobiowej i smażyła wszystko przez około 2 minuty po obu stronach, aż mięso stało się brązowe. Następnie cebulę, czosnek i wątróbkę należy zdjąć z patelni i odłożyć na bok.

Pora na przyprawy i inne rodzaje mięs

W dalszej kolejności Beer umieściła liść laurowy na tej samej patelni, a następnie odrobinę pieczonej wołowiny i mieloną wieprzowinę (500 gramów) i usmażyła całość na średnim ogniu. Później dodała 200 gramów koncentratu pomidorowego, lampkę czerwonego wina, filiżankę bulionu mięsnego, odrobinę tymianku, smażoną cebulę i czosnek oraz usmażoną wcześniej wątróbkę, a następnie gotowała całość przez pięć minut i pozostawiła na małym ogniu przez kolejną godzinę. Danie należy na koniec posypać natką pietruszki.

Przetestujecie pomysł Beer, czy wolicie spaghetti w tradycyjnym włoskim wydaniu?

Źródło: Daily Mail

Zdjęcie: Pixabay

Komentarze

Komentarze