22-latka chciała przyrządzić sobie gotowane jajka na śniadanie i postanowiła to zrobić w tym popularnym urządzeniu…
Bethany Rosser umieściła jaja w mikrofalówce, ponieważ wcześniej zapoznała się z opiniami w Internecie, które sugerowały, że taką czynność można wykonać.
Jednak bardzo się pomyliła i szybko pożałowała tej decyzji. Zgodnie z instrukcjami, gotowała jaja w skorupkach przez sześć minut w mikrofalówce o mocy 900 Wolt, a następnie wyjęła je, aby ostygły.
„Gdy zajrzałam do naczynia, żeby zobaczyć, czy jajka nadają się już do jedzenia, one z całą mocą wybuchy mi w twarz”– relacjonuje młoda kobieta.
Bethany natychmiast zdołała zadzwonić po pomoc medyczną, gdzie trafiła na oddział oparzeń w Queen Elizabeth Hospital Birmingham. Tam została poddana leczeniu. Jej twarz oraz okolice prawego oka uległy silnemu poparzeniu.
ZOBACZ TEŻ:Roksana Węgiel w MROCZNEJ STYLIZACJI. NA SCENIE W SOPOCIE zaprezentowała się w…
Żółtka jaj w mikrofalówce osiągnęły bardzo wysoką temperaturę, znacznie wyższą niż woda, w której były gotowane. To oznacza, że żółtko jest bardziej podatne na promieniowanie mikrofalowe, dlatego jaja wybuchły. Nigdy nie należy podgrzewać jajek w mikrofalówce.
Źródło:popularne.pl
Źródło zdjęcia:Facebook
Komentarze
Komentarze