Te dodatki nie powinny znaleźć się W PRZYPRAWACH! Jeśli zastanawiacie się, które składniki są szkodliwe, przychodzimy z pomocą. Poniżej znajdziecie zestawienie popularnych dodatków, których używa się do produkcji przypraw. Jeśli dbacie o swoje zdrowie, zdecydujcie się na nieco droższy produkt, istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie będzie w nim podobnych specyfików!
Cukier- absolutnie nie powinien występować w przyprawach. Jest on zbędnym dodatkiem, który tuczy i zwiększa wagę produktu.
Wzmacniacze smaku – glutaminian sodu E261, guanylan disodowy E627 czy E631. Te dodatki silnie uzależniają konsumentów i stanowią zagrożenie dla ich zdrowia. Są substancjami szkodliwymi dla naszego organizmu!
Ekstrakt drożdżowy – musicie zdawać sobie sprawę, że producenci lubią sobie z nas żartować! Ten składnik ma bardzo podobne działanie do wyżej wymienionego glutaminianiu sodu.
Sól – spożywanie soli w nadmiarze doprowadzić do problemów zdrowotnych, np. nadciśnienia, chorób serca, czy problemów z nerkami. Sól spożywana w dużych ilościach, może stać się przyczyną otyłości, ponieważ skutecznie zatrzymuje ona wodę w organizmie.
Olej (tłuszcz palmowy w utwardzonej formie) – może powodować zatykanie się tętnic, w swoim składzie zawiera trujące substancje, może być również rakotwórczy! Unikajcie go jak ognia!
Źródło: Świat Kobiety
Zobacz też: Kiedy się obudziła zauważyła, że ma ogromną ranę na nodze! W szpitalu usłyszała szokującą diagnozę!
Źródło zdjęcia: Pixabay
Komentarze
Komentarze