Jan Kuroń to wnuk Jacka Kuronia (1934-2004) i syn znanego kucharza i publicysty kulinarnego, Macieja Kuronia (1960-2008).
Jan Kuroń poszedł w ślady swojego taty i również zajmuje się gotowaniem:
Nazywam się Jasiek Kuroń. Gotuję, bo nic innego nie sprawia mi tak wielkiej frajdy w życiu. Uczyłem się gotować m.in. w szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie oraz od szefów kuchni m.in. w Hiszpanii, Portugalii i Francji.
(…) niemarnowanie jedzenia oraz zero waste to mój konik od ponad 10ciu lat. Przepisy traktuję, jak osobiste wyzwania – szukam najlepszych rozwiązań, najlepszych składników, najsmaczniejszych pomysłów.
– czytamy na jego stronie.
Teraz kucharz przekazał dobre wieści dotyczącego jego powrotu do telewizji.
Wiele lat temu miał możliwość gotowania na antenie „Pytania na Śniadanie”. Dziś właśnie poinformował o tym, że razem z żoną, wracają do programu:
Życie zatoczyło krąg. Sami zobaczcie drugie zdjęcie 😆
W 2011 roku rozpoczęliśmy wspólne gotowanie w @pytanienasniadanie i byliśmy w tej kuchni aż do 2015 roku… 9 lat minęło, a jakby kilka dni. Znajome twarze, uśmiechy, serdeczność. Niesamowicie! A do tego będziemy z Wami w tej kuchni często i będziemy gotować najsmaczniej na świecie!
W komentarzach fani Jaśka Kuronia cieszyli się na jego powrót oraz gratulowali jemu i jego żonie.
Zimowy „comfort food”. Co to jest CONGEE i jak je przyrządzić?
Komentarze
Komentarze