Site icon Dziecko i Figura

NIE CHCESZ ZACHOROWAĆ NA RAKA? Koniecznie jedz te warzywa!

Obawiasz się choroby nowotworowej? Zastanawiasz się czy jest jakiś sposób na to, aby uniknąć raka? Okazuje się, że odpowiednia dieta może mieć decydujący wpływ na to czy znajdziemy się w grupie podwyższonego ryzyka. Koniecznie jedz te warzywa!

Brokuły 

W swoim składzie zawierają sulforafan – naturalny izotiocyjanian występujący w warzywach krzyżowych, który zapobiega powstawaniu chorób nowotworowych. Oprócz tego, mechanizm ochronny tego związku może polegać na oddziaływaniu przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym.

Czosnek 

Jak dowiedli naukowcy, żadne inne warzywo nie ma tak silnych właściwości antyrakowych. Znajdujące się w czosnku związki chemiczne są w stanie pohamować rozwój niektórych nowotworów związanych z układem pokarmowym człowieka. Najsilniej przeciwdziała chorobie nowotworowej jelit

Pomidory

Zawierają likopen, który zapobiega chorobom nowotworowym. W szczególności rakowi prostaty i jamy ustnej.

Marchew

To niepozorne warzywo również wykazuje silne działanie antyrakowe. Wszystko za sprawą zawartego w marchewce beta-karotenu.

Źródło: Dobre rady

Zdjęcie: Pixabay

Zobacz też: NAPÓJ ODCHUDZAJĄCY, KTÓRY DZIAŁA CUDA! Musisz go wypróbować!

Komentarze

Komentarze

Exit mobile version