Dane statystyczne dotyczące zachorowań na różnego rodzaju nowotwory są przerażające. Istnieje lista produktów, których należy się wystrzegać.
Zdaniem American Cancer Society obecnie jedną z głównych przyczyn chorób nowotworowych są niewłaściwe nawyki żywieniowe.
Oto lista rakotwórczych produktów:
1.Przetwory mięsne i czerwone mięso. Zostały one umieszczone w tej samej grupie ryzyka, co tytoń i azbest!
2.Przypalone mięso. W wyniku grillowania, pieczenia, powstają niebezpieczne dla zdrowia substancje chemiczne.
3.Gorące napoje o temperaturze 65 stopni Celsjusza zwiększają ponad dwukrotnie ryzyko rozwoju raka przełyku.
4.Napoje gazowane. Prowadzą do pojawienia się nadciśnienia tętniczego, chorób serca, cukrzycy, nowotworów.
5.Łosoś hodowlany sprzedawany w polskich sklepach nigdy nie widział Atlantyku. Zwiększa on ryzyko zachorowania na raka!
6.Produkty wysoko węglowodanowe: np. makarony, pieczywo, płatki kukurydziane. Wysoki indeks glikemiczny tych produktów prowadzi do wzrostu nieprawidłowych komórek.
7.Żywność w puszce. Wewnętrzna część puszek jest zabezpieczana polimerową warstwą, w skład której wchodzi toksyczna i rakotwórcza substancja-bisfenol-A.
8.Syrop glukozowo-fruktozowy. Prowadzi do zwiększenia insuliny do krwi, a to prowadzi do ryzyka rozwoju chorób nowotworowych.
ZOBACZ TEŻ:Często ROBISZ ZDJĘCIA w ciągu dnia? Jest to choroba i ZOBACZ JAKIE NIESIE ZAGROŻENIA
Źródło:zdrowepasje/pixabay
Komentarze
Komentarze