Magda Gessler to polska restauratorka, malarka i osobowość telewizyjna, właścicielka oraz współwłaścicielka kilkunastu restauracji, pisarka i felietonistka. Widzom znana jest ze swojego udziału w programie „Kuchenne rewolucje”. Jakiś czas temu podzieliła się swoimi sekretami kulinarnymi, związanymi ze świętami Bożego Narodzenia. Jakie potrawy gotuje w tym dniu pani Magda?
Restauratorka postanowiła opowiedzieć o potrawach, które znajdą się w tym roku na jej wigilijnym stole.
„Nie podaję homarów ani krewetek. Na moim stole może się za to znaleźć dobry bulion z dorsza typu bouillabaisse lub barszcz czerwony gotowany na pełnych kapeluszach prawdziwków oraz nieprawdopodobne uszka grzybowe. Bardzo ważna jest też kapusta, która przyjeżdża do mnie z Charsznicy i którą gotuję z pigwą, kruszką, cebulą, cynamonem i grzybami prawdziwkami”- powiedziała w rozmowie z dziennikarzami Magda Gessler.
Zapytana o ilość osób, które zjawią się na wigilijnej kolacji, odpowiedziała:
„Tego nie da się przewidzieć. Moja rodzina to nieprawdopodobny zespół indywidualności. Dlatego każdemu może wpaść do głowy szalony pomysł, by nagle na święta np. pojechać w egzotyczną podróż. Mój dom jest pełen miłości ale też dajemy sobie wzajemnie prawo do wolności. Nikt na nikogo się nie gniewa, nikt nie zmusza do spędzania razem czasu za stołem. W tym roku mamy jednak plan, aby spotkać się w rodzinnym gronie i cieszyć się atmosferą bliskości jak najdłużej”.
Zobacz też: Gessler i Rosati POKŁÓCIŁY SIĘ NA INSTAGRAMIE! Powód był kuriozalny!
Źródło: Czasopismo Party
Źródło zdjęcia: Instagram
Komentarze
Komentarze