Czy jedząc ciasta możemy dbać o linię? Oczywiście! Ale przygotowując takie dania, musimy pamiętać o składnikach. Wybieraj te, których bilans kaloryczny jest na niskim poziomie. Zamiast używać zwykłego oleju, wybierz arachidowy. Śmietanę zastąp natomiast jogurtem naturalnym, a cukier biały- cukrem trzcinowym lub miodem.
Przygotowaliśmy dla was przepis na niskokaloryczne, marchewkowe muffinki. Idealnie sprawdzą się jako deser.
Do przygotowania marchewkowych muffinek potrzebne ci będą:
1 szklanka mąki
2 łyżki mąki kokosowej
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka cynamonu
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
2 jajka
1/4 szklanki syropu klonowego
1/2 szklanki startej marchwi
1/3 szklanki wytopionego oleju kokosowego
Suche składniki połącz z mokrymi. Wszystko zmiksuj lub wymieszaj łyżką do uzyskania jednolitej masy.
Piecz w temperaturze 190 stopni C przez ok. 35 minut.
Podzielcie się z nami przepisami na swoje ulubione, niskokaloryczne ciasta!
Zobacz też: SCHUDNIESZ SZYBCIEJ niż byś chciała! JEDEN SKŁADNIK działa cuda
źródło: Instagram @drjennynd
źródło zdjęcia: Instagram @drjennynd
Komentarze
Komentarze