Ta lekka, cytrusowa sałatka doskonale sprawdzi się na świątecznych przyjęciach i w ramach pracowniczej przekąski!
#Składniki
2 łyżki stołowe dressingu cytrusowego
1 puszka czarnej fasoli
1 łyżka posiekanej kolendry
2 łyżki stołowe posiekanej szalotki
1/4 łyżeczki kminku
4 pokrojone szparagi
1 mała sałata rzymska
1 posiekana czerwona papryka
1/2 posiekanego ogórka
1/4 pokrojonego mango
1 łyżka nasion dyni
#Wskazówki
Zacznij od dressingu cytrynowego. Wymieszaj sok z połówki cytryny z 2 łyżkami oliwy z oliwek i łyżką sosu sojowego. Wlej dressing na dno miski/pojemnika. Dodaj opłukaną i odsączoną czarną fasolę zmieszaną ze szparagami, kolendrą i kminkiem.
Na wierzch wsyp porwaną sałatę rzymską, czerwoną paprykę, ogórka, mango, łyżkę posiekanej szalotki i pestki dyni. Przechowuj w lodówce.
Wstrząśnij, aby wymieszać składniki przed podaniem.
DB
Źródło: dr Oz the Good life
Foto: pinterest.com
Komentarze
Komentarze