Hanna Little od 5. roku życia jadła wyłącznie frytki. To rezultat nietypowej przypadłości. Stwierdzono u niej selektywne zaburzenie odżywiania. Na skutek tej choroby jadła tylko smażone ziemniaki.
Z powodu tego, że jadła wyłącznie jedno danie, była niedożywiona i nieodżywiona. Brakowało jej witamin i składników mineralnych obecnych w innych pokarmach. Jako 20-latka, która podjęła pracę zawodową, Hanna miała problemy.
Często mdlała w miejscu zatrudnienia. Winne było temu niedożywienie.
Nie mogła jeść jednak nic innego poza frytkami. Na myśl o pozostałych potrawach miała mdłości i ataki paniki, czuła lęk. Wyjście ze znajomymi do restauracji czy kolacja w ich domu były dla niej źródłem stresu.
Hanna źle się czuła na myśl o tym, że smaki różnych pokarmów mogłyby się mieszać w jej jamie ustnej!
Te wszystkie objawy selektywnego zaburzenia odżywiania były dla niej uciążliwe. W związku z tym postanowiła poddać się leczeniu. Podjęła się terapii hipnozą. Co ciekawe, już po godzinnej sesji była w stanie zjeść coś innego niż frytki.
Dlaczego Hanna jadła tylko frytki? Zdaniem lekarzy to wynik traumatycznego przeżycia w okresie dzieciństwa. Kobieta nie pamięta, co się stało.
Zobacz też: Jadła TYLKO OWSIANKĘ na śniadanie. Po 30 dniach POKAZAŁA zaskakujące EFEKTY
Źródło: mirror.co.uk
Źródło zdjęć: mirror.co.uk
Komentarze
Komentarze