Istnieją produkty spożywcze, których nie należy spożywać częściej niż raz w tygodniu.
Dowiedz się co nie powinno gościć na naszych talerzach częściej niż raz w tygodniu.
Oto lista produktów:
-Alkohol i pizza. Mężczyźni nie powinni wypijać w tygodniu więcej niż 60 g czystego alkoholu, a kobiety- więcej niż 40 g. Przykładowo w 10 g alkoholu znajduje się w 250 ml piwa,125 ml wina lub 30 ml wódki.
Pizza i wszelki inny fast food prowadzą do zaburzeń gospodarki węglowodanowej, cukrzycy, miażdżycy, nadciśnienia i wielu innych schorzeń. Wpływają też m.in na: pogorszenie stanu cery, osłabienie koncentracji oraz niestrawność.
-mięso w panierkach oraz ryby z hodowli przemysłowych, produkty z puszki. Im bardziej brązowy kotlet, tym więcej znajduje się w nim rakotwórczej akroleiny. Ryby z hodowli- szczególnie łosoś hodowalny czy panga.
-soki owocowe. Sklepowe soki w kartonach zawierają około 2-3 razy mniej błonnika niż całe owoce, zawarty w nich cukier bardzo szybko się wchłania, co może prowadzić do otyłości.
ZOBACZ TEŻ:KARMIŁA PIERSIĄ dziecko w RESTAURACJI. Jeden z klientów NIE WYTRZYMAŁ i…
Źródło:wyleczto/pixabay
Komentarze
Komentarze