Dan Burns to dziennikarz internetowy, jest redaktorem portalu thetab.com. Postanowił przez tydzień jeść wyłącznie produkty kupione w promocyjnej cenie z krótką datą przydatności do spożycia.
Mężczyzna w ciągu 7 dni nauczył się bardzo wiele.
Dan szybko zorientował się, że przecenione produkty w sklepie nie znajdują się tylko w koszach. Leżą na półkach na całej jego powierzchni. Jedzenie gorszej jakości było wszędzie.
Kupił sałatę, czosnek i kotlety schabowe za 3 funty, czyli 14 zł.
Kolejnego dnia w Tesco kupił pierś z kurczaka. Zjadł ją po przyprawieniu ziołami i usmażeniu. Następnego wybrał na promocji pizzę.
Czwarty i piąty dzień określił jako “najlepsze”. Dan poszedł na zakupy wieczorem, tuż przed zamknięciem sklepu. Kupił panierowanego kurczaka, warzywa na patelnię. To wystarczyło na 2 dni, a zapłacił niewiele.
Ostatniego dnia eksperymentu Dan jadł pieczywo czosnkowe z promocji.
Jak mężczyzna podsumował tygodniowy eksperyment? Jego wrażenia są pozytywne. Nie tylko zaoszczędził pieniądze, ale i nauczył się być kreatywnym w kuchni.
Ponadto nie czuł się źle, jedząc gorsze jedzenie, z krótką datą przydatności. Cieszył się dobrym samopoczuciem zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym.
“Zdziwiłem się, że się nie otrułem” – powiedział Dan.
Zobacz też: Przez 7 dni JADŁA TYLKO PIZZĘ I MAKARONY. Szokujące, CO STAŁO SIĘ z jej ciałem!
Źródło: WP
Źródło zdjęć: pixabay.com
Komentarze
Komentarze