Znamy mleczną, gorzką czy białą czekoladę, ale… ruby chocolate?!
Pewnie wielu z nas zdarzyło się jeść czekoladę w kolorze różowym – np. malinową czy truskawkową, jednak ruby chocolate to zupełnie inny rodzaj czekolady!
Jak twierdzą producenci – między innymi słynna belgijska firma Callebaut Chocolate – różowa czekolada jest produkowana z innego rodzaju ziaren kakaowca, a jej kolor jest całkowicie naturalny.
Callebaut „odkrył” różową czekoladę dopiero rok temu, więc jest to wielki przełom w cukiernictwie, a różowa czekolada zyskuje sobie coraz więcej zwolenników.
Patrząc na różową barwę, możemy mieć wątpliwości, czy to naprawdę czekolada? Jednak smak rozwiewa wszelkie wątpliwości – z jednej strony jest kremowy i lekko czekoladowy, a z drugiej – ma owocowe nuty. Jedno jest pewne – że smak jest naturalny!
A czy Wy próbowaliście już różowej czekolady? 🙂
fot. https://www.instagram.com/callebautchocolate/
Komentarze
Komentarze