Żywność przechowywana w należyty sposób długo pozostaje świeża i smaczna. Sprawdź, których produktów spożywczych nie należy trzymać w lodówce!
Musisz wiedzieć, że ZIEMNIAKI przetrzymywane w lodówce szybko gniją! Dodatkowo zmianie ulega ich smak, stają się bardziej słodkie.
W lodówce nie powinno się przechowywać PIECZYWA, ponieważ czerstwieje znacznie szybciej niż to, które przetrzymywane jest w zwykłym chlebaku.
Nie trzymaj w lodówce OLIWY Z OLIWEK, ponieważ stanie się ona gęstsza i zmętnieje.
Do lodówki nie powinny również trafić takie produkty jak czosnek czy cebula, ponieważ szybko spleśnieją. To samo stanie się z: pomidorami, ogórkami, marchwią oraz papryką.
Pamiętaj, aby MIÓD zawsze przetrzymywać w temperaturze pokojowej. Jeśli trafi do lodówki- bardzo szybko ulegnie krystalizacji.
Nie warto trzymać w niskiej temperaturze OWOCÓW EGZOTYCZNYCH. Pod jej wpływem znacznie szybciej więdną. Dodatkowo stają się mdłe w smaku.
Zobacz też: TRUDNE DO USUNIĘCIA PLAMY (z krwi, atramentu lub herbaty)? Mamy na nie sposób!
Źródło: Youtube
Źródło zdjęcia: pixabay
Komentarze
Komentarze