Na czym polega dieta Karoliny Szostak dająca tak świetne efekty? Szostak schudła już 20 kilo i wygląda jak zupełnie inna osoba! Jeszcze w grudniu 2015 roku była dość okrągła, a teraz jest wpeost chudzielcem. Jak odchudza się Karolina? Przez 9 tygodni ściśle przestrzegała wszystkich zasad diety owocowo-warzywnej, której autorką jest dr Dąbrowska.
Co wolno, a czego nie w czasie takiej diety?
Nie wolno absolutnie pić alkoholu, palić papierosów, kawy, herbaty, nawet tej zielonej! Wolno pić jedynie herbaty ziołowe oraz owocowe, a także kawę bezkofeinową na bazie cykorii. Absolutny przykaz to spanie po 8 godzin dziennie. Do tego ważne są masaże, które pobudzają przepływ limfy.
Na czym polega dieta Szostak?
Najpierw jest sześciotygodniowy post. Przez ten czas można zjeść po 600 kcal dziennie. Co można jeść? Większość warzyw, ale najlepiej wybierać te surowe. Trzeba ograniczyć ziemniaki, bataty i warzywa strączkowe. Zupy, ale na wodzie i bez oleju.
– Rano należy pić zakwas z buraków oraz zjeść na przykład sałatkę z marchewki, kapusty pekińskiej i korzenia selera.
– Do południa wolno zjeść owoce, ale tylko jabłka i grejpfruty. W formie jakiej się chce: sałatka lub osobno.
Co dalej?
Kiszona kapusta, najlepiej w sałatce z pestkami dyni…
Do tego dwa litry ciepłej wody z cytryną i imbirem. A na podwieczorek np. koktajl warzywny z buraków i jarmużu.
Na kolację ciepła zupa przygotowana na wodzie ze zmiksowanymi pomidorami, papryką, marchewką, czosnkiem, zieloną pietruszką i dodatkiem kolendry.
Po takim oczyszczeniu organizmu pozbędziemy się toksyn i nadmiaru wody. Po sześciu tygodniach można dorzucić coś więcej do jedzenia na kolejne trzy tygodnie.
/Party.pl
Komentarze
Komentarze