Do przygotowania placków bananowych nie potrzeba wielu składników. Są to pyszne placki z bananami, do których nie trzeba dodawać ani cukru, ani mąki. Twoje dzieciaki będą zachwycone kiedy przygotujesz im takie śniadanie! Nasz przepis na placuszki bananowe posmakują również dorosłym.
Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z dojrzałymi banami, które proszą o to, aby je zjeść- przychodzimy z pomocą. W tym wypadku idealnie sprawdzi się poniższy przepis. Placki będą dobrym rozwiązaniem dla osób, które są na diecie bezglutenowej.
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość sztuk po usmażeniu: około 24
Składniki:
2 dojrzałe banany
4 jajka średniej wielkości
Do smażenia placków bananowych potrzebujesz też: 1 łyżkę oleju kokosowego lub delikatnego oleju roślinnego, patelnię, małą chochlę oraz łopatkę do przewracania placów.
Obrane banany zmiksuj razem z jajkami na gładką masę. W tym celu użyj blendera lub robota kuchennego.
Smacznego!
Zobacz też: Wypij duszkiem, a tarczyca będzie DZIAŁAĆ JAK W ZEGARKU. Zero dolegliwości
Źródło: aniagotuje.pl
Źródło zdjęcia: Instagram @christinawoodnutrition
Komentarze
Komentarze