W samą porę! Moda na bycie „vege” i zdrowie odżywianie ma się doskonale, McDonald’s wprowadził na rynek wegańskiego burgera – z zapałem nazwanego McVegan – dostępnego na razie w Szwecji i Finlandii.
Po udanej premierze w Tampere w Finlandii między 4 października a 21 listopada, McVegan jest obecnie wdrażany w obu krajach.
„Test w Finlandii rozwiał wszelkie wątpliwości” – powiedział Staffan Ekstam, szef strategii kulinarnej McDonald’s w Szwecji.
„Możemy teraz zaoferować naszym gościom wegańskiego burgera opracowanego w Szwecji. Naszą ambicją jest, aby w naszym menu znalazło się coś dla wszystkich 400 000 gości, którzy odwiedzają nas każdego dnia. ”
Burger oparty na kotlecie z soi, został stworzony przez szwedzką wegańską firmę spożywczą Anamma.
A Ci klienci, którzy już dostali się w ręce McVegana, wydają się smakować go z ogromną przyjemnością.
Na Twitterze fani opisali burgera jako „na najwyższym poziomie” i „soo good”.
Wiele osób także umieściło swoje podekscytowane zdjęcia na Instagramie, razem z pierwszymi w życiu burgerami McVegan.
Jednak nie wszyscy weganie gromadzą się w globalnym łańcuchu przyjaźni do fast foodu, a niektórzy tłumaczą, że mają fundamentalne problemy z McDonald’s jako firmą.
Pomimo oporu niektórych, wielu wegan z całego świata po prostu marzy o tym, aby McVegan wszedł na rynki globalne.
Niestety McDonald’s jeszcze nie ogłosił żadnych planów co do umieszczenia McVegana w stałej ofercie restauracji na całym świecie.
DB
Źródło: independent.co.uk
Foto: i.ytimg.com
Komentarze
Komentarze