Są alternatywą dla trufli, są czekoladowe, są słodkie, zawierają same pyszne składniki, nie trzeba ich piec –a co najważniejsze są idealne do robienia z dziećmi! Poznaj przepis na „Słodkie Śnieżki”!
Składniki
- 400 g białej czekolady, podzielonej na kawałki
- 100 g herbatników
- 50g białych draży
- 50g mini pianek
- 50 g suszonej żurawiny
- 50 g bułki tartej
- 3 łyżki syropu klonowego
- 100 g wiórków kokosowych
Wskazówki
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. W międzyczasie pokrusz herbatniki i draże w dużej misce (najlepiej tłuczkiem lub wałkiem do ciasta).
Do kruszonki dodaj mini pianki, suszoną żurawinę i bułkę tartą, następnie wlej czekoladę i syrop klonowy. Dobrze wymieszaj. Wysyp wiórki kokosowe na duży, płaski talerz. Nałóż dużą łyżkę mieszanki na talerz, a następnie uformuj kulkę i obtocz ją w kokosie. Umieść na blasze i schładzaj przez 30 minut przed podaniem.
DB
Źródło: goodfood.com
Zdjęcie: pinterest.com
Komentarze
Komentarze