Niskowęglowodanowe przekąski – co to właściwie jest?
Gdy się dba o swoje zdrowie i linię ważne jest, aby mieć stały dostęp do odżywczych, niskowęglowodanowych przekąsek, po które można sięgnąć między posiłkami, a dzięki temu uniknąć chrupania chipsów lub innych łakoci.
Idealny niskowęglowodanowy posiłek powinien zawierać białko, zdrowe tłuszcze i błonnik. Dlatego zwykle najlepszym pomysłem są surowe warzywa z jajkiem lub chudym mięsem.
Dzisiaj dzielimy się z wami pomysłami na zdrowe i proste przekąski, którymi można się zajadać, a jednocześnie dbać o siebie:
- seler naciowy z łyżeczką masła orzechowego,
- seler naciowy i sałatka z tuńczyka,
- jajka na twardo,
- jajka nadziewane pikantnym sosem (musztarda, tabasco, pikle, papryka i przyprawy),
- pikle i ser cheddar,
- pół szklanki owoców jagodowych i pół szklanki serka wiejskiego,
- orzechy,
- nasiona różnych roślin,
- bakalie,
- suszone mięso,
- niskowęglowodanowe koktajle,
- paluszki serowe,
- galaretka bez cukru,
- chipsy z ostrej papryki
Czytaj też: Oto 14 produktów, które pomogą w osiągnięciu płaskiego brzucha!
- biały ser z plastrami jabłka,
- 400 gram jogurtu naturalnego z owocami i nasionami,
- wędzony łosoś i mizeria,
- sałata z mięsem, jajkiem i warzywami,
- sałatka z surowych warzyw,
- kawałki chudej wieprzowiny z dipem,
- serek ricotta z owocami i nasionami,
- pieczarki nadziewane serem,
- niskowęglowodanowe batoniki (unikaj tych z cukrem i maltitolem),
- chipsy z parmezanu, nasion i czosnku,
- kuleczki z masła orzechowego.
Źródło: About.com
Zdjęcia: Pixabay
Komentarze
Komentarze