Planujesz przejść na dietę? Skorzystaj więc ze sprawdzonego i prostego przepisu, który bogaty jest w zdrowe kwasy omega 3. Jedzenie ryb ma wiele pozytywnych skutków zdrowotnych. Poprawia metabolizm, jakość naszego snu, ogólny wygląd skóry, koncentrację, wspomaga również odchudzanie.
Łosoś pieczony z pomidorami – 279 kcal na porcję
Składniki:
Przygotowanie:
- 140 g filetu z łososia
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1/2 szklanki fasoli szparagowej
- łyżka oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
- suszony rozmaryn
- sól, pieprz
- Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
- Naczynie, w którym zamierzasz piec rybę posmaruj cienką warstwą oleju lub oliwy.
- Do naczynia żaroodpornego włóż 140-gramowego fileta z łososia. Ważne, by był bez skóry. Dodaj 10 pomidorów koktajlowych. Piecz przez 20 minut, aż ryba będzie gotowa.
- Danie podawaj z ugotowaną na parze fasolką szparagową.
Gotowe! Smacznego!
Zdjęcie: pixabay
Zobacz też: Te leki na nadciśnienie właśnie wycofano z obrotu! Przestań je przyjmować!
Komentarze
Komentarze