Site icon Dziecko i Figura

Ma smak wołowiny i jest zdrowsze od kurczaka. Nie zgadniesz jakie MIĘSO jest OBECNIE NAJZDROWSZE!

Pod względem czerwonego koloru, kruchości i zapachu przypomina wołowinę, a jednocześnie jest chude i zawiera mnie tłuszczu niż kurczak. Mięso ze strusia uznawane jest obecnie za najzdrowsze.

Dlaczego warto je jeść? Oto jego zalety:

Zaskakującym jest też fakt, że europejskim liderem w produkcji tego mięsa jest… Polska! A przecież na polskich stołach strusina raczej jest mało znana.  Dla Polaków, przywiązanych do swojej tradycyjnej kuchni i mięs znanych od pokoleń, strusina jest dość egzotycznym mięsem.  Ciekawe czy wszystkie zalety tego mięsa wpłyną na jego konsumpcję i czy Polacy chętniej będą po niego sięgać w swojej kuchni.

źródło: newsweek.pl

zdjęcia: pixabay.com

KB

Komentarze

Komentarze

Exit mobile version