Typowy obiad składa się z ziemniaków, mięsa i surówki. Tę wersję Jenny Sugar postanowiła zastąpić zdrowszą i mniej kaloryczną. Postawiła na sałatki. Efekt eksperymentu bardzo ją zaskoczył.
Jenny słyszała, że jeżeli będzie jadła codziennie w porze lunchu sałatkę zamiast obiadu złożonego z dwóch dań, to schudnie. Taka potrawa miała ją skutecznie nasycić i zaspokoić głód.
Kobieta postanowiła więc to sprawdzić na sobie. Przez tydzień jadła sałatki, które przygotowywała z warzyw, orzechów, pestek dyni czy słonecznika. Myślała, że efekty jej pracy są niskokaloryczne. Miała nadzieję schudnąć. Stało się inaczej. Jenny zaczęła przybierać na wadze!
Jenny przygotowywała sałatki z 12 składników. Kobieta sprawdziła ich wartość kaloryczną. Przykład:
50 g jarmużu – 25 kcal,
50 g ogórka – 8 kcal,
50 g marchwi – 20 kcal,
50 g czerwonej papryki – 16 kcal,
50 g żółtej papryki – 14 kcal,
50 g selera – 8 kcal,
6 pomidorków cherry – 14 kcal,
6 winogron – 21 kcal,
60 g czerwonej kapusty – 16 kcal,
tofu – 160 kcal,
100 g pieczonych słodkich ziemniaków – 90 kcal,
pół szkl. komosy ryżowej – 11 kcal,
¼ filiżanki ciecierzycy – 65 kcal,
pół awokado – 117 kcal,
1 łyżka solonych ziaren słonecznika – 99 kcal,
2 łyżki dressingu – 120 kcal.
Łącznie dało to ponad 900 kcal. “Nic dziwnego, że przybrałam na wadze” – podsumowała Jenny.
Zobacz też: Skutecznie SPALA TŁUSZCZ, podczas gdy Ty śpisz. Pij przez 5 dni
Źródło: msn.com
Źródło zdjęć: Instagram
Komentarze
Komentarze