Na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego właśnie pojawiło się ostrzeżenie dotyczące produktów mięsnych. Wśród niebezpiecznych dla konsumentów produktów znalazły się m. in. kiełbasa surowa metka łososiowa MAP oraz Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej.
Obecność bakterii Salmonella spp. wykryto w trakcie badań zleconych przez producenta – napisano na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Sanitarnego.
Szczegóły dotyczące produktów:
Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP
Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
Numer partii – 72
Data produkcji – 13.03.2019 r.
Data przydatności do spożycia – 03.04.2019 r.
Produkt – Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej
Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
Numer partii – 72
Data produkcji – 13.03.2019 r.
Data przydatności do spożycia – 24.03.2019 r.
Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa
Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
Numer partii – 72
Data produkcji – 13.03.2019 r.
Data przydatności do spożycia – 27.03.2019 r.
Źródło, zdjęcia: Główny Inspektorat Sanitarny
Zobacz też: Pozbądź się TOKSYN Z ORGANIZMU! Odzyskaj energię i siły witalne
Komentarze
Komentarze