Znaleziono pałeczki Salmonelli w produktach mięsnych! Główny Inspektorat sanitarny alarmuje
Na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego właśnie pojawiło się ostrzeżenie dotyczące produktów mięsnych. Wśród niebezpiecznych dla konsumentów produktów znalazły się m. in. kiełbasa surowa metka łososiowa MAP oraz Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej.
Obecność bakterii Salmonella spp. wykryto w trakcie badań zleconych przez producenta – napisano na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Sanitarnego.
Szczegóły dotyczące produktów:
Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP
Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
Numer partii – 72
Data produkcji – 13.03.2019 r.
Data przydatności do spożycia – 03.04.2019 r.
Produkt – Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej
Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
Numer partii – 72
Data produkcji – 13.03.2019 r.
Data przydatności do spożycia – 24.03.2019 r.
Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa
Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
Numer partii – 72
Data produkcji – 13.03.2019 r.
Data przydatności do spożycia – 27.03.2019 r.
Źródło, zdjęcia: Główny Inspektorat Sanitarny
Zobacz też: Pozbądź się TOKSYN Z ORGANIZMU! Odzyskaj energię i siły witalne