Znaleziono pałeczki Salmonelli w produktach mięsnych! Główny Inspektorat sanitarny alarmuje

Na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego właśnie pojawiło się ostrzeżenie dotyczące produktów mięsnych. Wśród niebezpiecznych dla konsumentów produktów znalazły się m. in. kiełbasa surowa metka łososiowa MAP oraz Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej. 

Obecność bakterii Salmonella spp. wykryto w trakcie badań zleconych przez producenta – napisano na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Sanitarnego.

Szczegóły dotyczące produktów:

Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP

Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203

Numer partii – 72

Data produkcji – 13.03.2019 r.

Data przydatności do spożycia – 03.04.2019 r.

Produkt – Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej

Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203

Numer partii – 72

Data produkcji – 13.03.2019 r.

Data przydatności do spożycia – 24.03.2019 r.

Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa

Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203

Numer partii – 72

Data produkcji – 13.03.2019 r.

Data przydatności do spożycia – 27.03.2019 r.

Źródło, zdjęcia: Główny Inspektorat Sanitarny

Zobacz też: Pozbądź się TOKSYN Z ORGANIZMU! Odzyskaj energię i siły witalne

Komentarze

Komentarze