Wzmacnia SERCE i działa PRZECIWNOWOTWOROWO! Poznaj, prawidłowe zasady parzenia tego napoju
Od stuleci jest ona ceniona ze względu na walory smakowe i działanie prozdrowotne. Poznaj prawidłowe parzenie tego napoju.
Herbata jaśminowa pochodzi z Chin, a popularnością cieszy się na całym świecie. Herbata jaśminowa występuje w takich odmianach jak: zielona herbata jaśminowa (sencha), biała herbata jaśminowa, rooibos jaśminowy, czarna herbata jaśminowa oraz czerwona.
Dzięki sporej zawatości polifenoli oraz olejków eterycznych napój ten:
-uspokaja i odpręża poprawiając w ten sposób sen
-pomaga odzyskać spokój i równowagę
-niweluje zmęczenie i spowalnia procesy starzenia
-działa przeciwnowotworowo
-wspomaga leczenie depresji
-oczyszcza organizm z toksyn
-łagodzi dolegliwości żołądkowe
-obniża poziom złego cholesterolu LDL
-działa wspomagająco w profilaktyce przeciwzawałowej
ZOBACZ TEŻ:Seksowna MAMA zachwyciła jury w TOP MODEL! Jako jedyna otrzymała…
Jak prawidłowo zaparzyć herbatę jaśminową?
Do filiżanki wsypać 1 lub 2 łyżki suszonych liści naparu i zalać wodą o temperaturze około 70-80 stopni Celsjusza. Przykryć spodkiem i ostawić na 4 min w celu zaparzenia. Nie należy jej słodzić, ponieważ cukier neutralizuje korzystne właściwości pu-erh.
Źródło:tvnzdrowie/pixabay