Wzmacnia SERCE i działa PRZECIWNOWOTWOROWO! Poznaj, prawidłowe zasady parzenia tego napoju

Od stuleci jest ona ceniona ze względu na walory smakowe i działanie prozdrowotne. Poznaj prawidłowe parzenie tego napoju.

Herbata jaśminowa pochodzi z Chin, a popularnością cieszy się na całym świecie. Herbata jaśminowa występuje w takich odmianach jak: zielona herbata jaśminowa (sencha), biała herbata jaśminowa, rooibos jaśminowy, czarna herbata jaśminowa oraz czerwona.

 

Dzięki sporej zawatości polifenoli oraz olejków eterycznych napój ten:

 

-uspokaja i odpręża poprawiając w ten sposób sen

-pomaga odzyskać spokój i równowagę

-niweluje zmęczenie i spowalnia procesy starzenia

-działa przeciwnowotworowo

-wspomaga leczenie depresji

-oczyszcza organizm z toksyn

-łagodzi dolegliwości żołądkowe

-obniża poziom złego cholesterolu LDL

-działa wspomagająco w profilaktyce przeciwzawałowej

 

ZOBACZ TEŻ:Seksowna MAMA zachwyciła jury w TOP MODEL! Jako jedyna otrzymała…

 

Jak prawidłowo zaparzyć herbatę jaśminową?

Do filiżanki wsypać 1 lub 2 łyżki suszonych liści naparu i zalać wodą o temperaturze około 70-80 stopni Celsjusza. Przykryć spodkiem i ostawić na 4 min w celu zaparzenia. Nie należy jej słodzić, ponieważ cukier  neutralizuje korzystne właściwości pu-erh.

 

Źródło:tvnzdrowie/pixabay

Komentarze

Komentarze