Gotujesz TAK parówki? To błąd!
Parówki to może nie najzdrowszy produkt, ale z pewnością bardzo popularny wśród Polaków.
Wiele osób je parówki na śniadanie lub na kolację. Można je jeść na ciepło i na zimno. Natomiast jeśli chodzi o gotowanie parówek, to kucharz Jasiek Kuroń ostrzega przed nieprawidłowym gotowaniem parówek.
Jasiek Kuroń to syn Macieja Kuronia i wnuk Jacka Kuronia – kucharz znany z programów na antenie Kuchnia+, z „Pytania na Śniadanie” czy kuchni w „Dzień Dobry TVN”.
Jak pokazał na instargamie, wiele osób popełnia podstawowy błąd dotyczący gotowania parówek.
Jak mówi, parówki nie powinniśmy gotować. Wystarczy zagotować wodę, wyłączyć i dopiero wtedy na 3 minuty włożyć do niej produkt.
Natomiast jeśli chcemy podkręcić smak parówek, wodę należy zagotować z dodatkiem przypraw. Może to być majeranek i czosnek.
Wyświetl ten post na Instagramie