Dziecko i Figura

Główna

Będziesz w szoku! Dzięki temu składnikowi KILOGRAMY LECĄ W DÓŁ!

dieta, odchudzanie, koktajl odchudzający, 4, 4 kilogramów

Czy istnieje cudowny środek od którego schudniemy? Nie, nie istnieje! Ale oto dobra wiadomość: jest wiele produktów spożywczych, dzięki którym możemy podkręcić swój metabolizm, są to m.in. czosnek, kurkuma.

Znajdziecie je w przepisie na dietetyczną zupę z soczewicy. Czosnek przyspiesza metabolizm i spalanie tłuszczów, a zawarte w nim olejki eteryczne dają uczucie sytości.

Zawarta z zupie kurkuma zatrzymuje rozwój bakterii w organizmie. Działa również przeciwpasożytniczo i przeciwzapalnie. Znajduje ona swoje zastosowanie w leczeniu otyłości. Okazuje się, że kurkuma może wpłynąć na skład komórek tłuszczowych, przekształcając komórki białego tłuszczu, na komórki brunatne.

Zupa z soczewicy

SKŁADNIKI:

3 łyżki oliwy i trochę do skropienia

2 cebule, drobno posiekane

4 ząbki czosnku, zmiażdżone

2 łyżeczki kminu

½ łyżeczki kurkumy

½ łyżeczki mielonej kolendry

½ łyżeczki soli

1 l bulionu warzywnego

200 g zielonej, sypkiej soczewicy, opłukanej i odsączonej

sól i czarny pieprz

Do podania:

mała garść natki pietruszki, posiekanej

SPOSÓB:

Rozgrzej oliwę na patelni (na umiarkowanym ogniu). Pokrój warzywa – czosnek, cebulę, przyprawy i sól, wrzuć je na patelnię i smaż przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej bulion i jeszcze 200 ml wody, wrzuć soczewicę, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj 40-45 minut, aż soczewica zmięknie, a zupa zgęstnieje. Spróbuj i ewentualnie dopraw.

Smacznego!




  
Wyżej