Chciała zrobić śniadanie. JAJKA WYBUCHŁY jej z dużą MOCĄ w TWARZ, bo ugotowała je w tym URZĄDZENIU!

22-latka chciała przyrządzić sobie gotowane jajka na śniadanie i postanowiła to zrobić w tym popularnym urządzeniu…

Bethany Rosser umieściła jaja w mikrofalówce, ponieważ wcześniej zapoznała się z opiniami w Internecie, które sugerowały, że taką czynność można wykonać.

 

Jednak bardzo się pomyliła i szybko pożałowała tej decyzji. Zgodnie z instrukcjami, gotowała jaja w skorupkach przez sześć minut w mikrofalówce o mocy 900 Wolt, a następnie wyjęła je, aby ostygły.

 

„Gdy zajrzałam do naczynia, żeby zobaczyć, czy jajka nadają się już do jedzenia, one z całą mocą wybuchy mi w twarz”– relacjonuje młoda kobieta.

Bethany natychmiast zdołała zadzwonić po pomoc medyczną, gdzie trafiła na oddział oparzeń w Queen Elizabeth Hospital Birmingham. Tam została poddana leczeniu. Jej twarz oraz okolice prawego oka uległy silnemu poparzeniu.

 

ZOBACZ TEŻ:Roksana Węgiel w MROCZNEJ STYLIZACJI. NA SCENIE W SOPOCIE zaprezentowała się w…

 

Żółtka jaj w mikrofalówce osiągnęły bardzo wysoką temperaturę, znacznie wyższą niż woda, w której były gotowane. To oznacza, że żółtko jest bardziej podatne na promieniowanie mikrofalowe, dlatego jaja wybuchły. Nigdy nie należy podgrzewać jajek w mikrofalówce.

 

Źródło:popularne.pl

Źródło zdjęcia:Facebook

Komentarze

Komentarze