CZYTAJ ETYKIETY! Te dodatki nie powinny znaleźć się W PRZYPRAWACH!

Te dodatki nie powinny znaleźć się W PRZYPRAWACH! Jeśli zastanawiacie się, które składniki są szkodliwe, przychodzimy z pomocą. Poniżej znajdziecie zestawienie popularnych dodatków, których używa się do produkcji przypraw. Jeśli dbacie o swoje zdrowie, zdecydujcie się na nieco droższy produkt, istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie będzie w nim podobnych specyfików!

Cukier- absolutnie nie powinien występować w przyprawach. Jest on zbędnym dodatkiem, który tuczy i zwiększa wagę produktu.

Wzmacniacze smaku – glutaminian sodu E261, guanylan disodowy E627 czy E631. Te dodatki silnie uzależniają konsumentów i stanowią zagrożenie dla ich zdrowia. Są substancjami szkodliwymi dla naszego organizmu!

Ekstrakt drożdżowy – musicie zdawać sobie sprawę, że producenci lubią sobie z nas żartować! Ten składnik ma bardzo podobne działanie do wyżej wymienionego glutaminianiu sodu.

Sól – spożywanie soli w nadmiarze doprowadzić do problemów zdrowotnych, np. nadciśnienia, chorób serca, czy problemów z nerkami. Sól spożywana w dużych ilościach, może stać się przyczyną otyłości, ponieważ skutecznie zatrzymuje ona wodę w organizmie.

Olej (tłuszcz palmowy w utwardzonej formie) – może powodować zatykanie się tętnic, w swoim składzie zawiera trujące substancje, może być również rakotwórczy! Unikajcie go jak ognia!

Źródło: Świat Kobiety

Zobacz też: Kiedy się obudziła zauważyła, że ma ogromną ranę na nodze! W szpitalu usłyszała szokującą diagnozę!

Źródło zdjęcia: Pixabay

Komentarze

Komentarze