Jak zapewnić gościom BEZPIECZEŃSTWO w restauracji? Hiszpanie MAJĄ POMYSŁ!

Z powodu pandemii koronawirusa zawieszono działalność klubów, pubów oraz restauracji. Właściciele lokali gastronomicznych ponieśli wielomilionowe straty i z dnia na dzień zostali bez pracy.

Stopniowe odmrażanie gospodarki

Wiele krajów na świecie zaczęło już wdrażać stopniowe odmrażanie gospodarki. Mimo iż nic nie będzie już takie jak dawniej i o tłumach w restauracjach możemy już zapomnieć, właściciele hiszpańskich lokali gastronomicznych planują wprowadzić nowe środki bezpieczeństwa, aby móc zapraszać do nich gości.

Jak zapewnić im ochronę?

Po pierwsze – w restauracjach powinny obowiązywać limity gości. Po drugie, żeby ochronić klientów, można zamontować bezpośrednio na stołach, specjalne plastikowe konstrukcje.

Czytaj też: ZDUMIEWAJĄCE słowa ordynatora szpitala zakaźnego w Tarnowie: „PANDEMIA TO FIKCJA, ponieważ…”

restauracji
Pixabay

„To świetny sposób, żeby ludzie mogli się spotkać i zjeść razem obiad, przestrzegając jednocześnie zasad dystansu społecznego” – twierdzą hiszpańscy restauratorzy.

Podobne środki podjęto już w Leganes. W jednej z instytucji miasta stoły zostały wyposażone w ramy wykonane z materiału, który stosuje się już do ochrony kas w lokalnych supermarketach. Mówi  się, że po zakończeniu kwarantanny goście zostaną powitani przez zamaskowanych i odzianych w rękawiczki kelnerów i zaproszeni do zajęcia miejsc wyizolowanych od pozostałych gości.

Według właścicieli restauracji, pozwoliłoby to klientom cieszyć się jedzeniem i piciem bez obawy o możliwość zarażenia przez osobę siedzącą przed nimi lub przechodzącą obok.

Czytaj też: Kiedy pójdziemy do fryzjera i kosmetyczki? ZNAMY DATĘ!

Źródło: CNN

Zdjęcia: Pixabay

Komentarze

Komentarze