POJEDYNEK Lewandowskiej z Chodakowską! GWIAZDY RYWALIZOWAŁY O…

Są szybkie w przygotowaniu, ale nie należą do zdrowych posiłków. Gwiazdy postanowiły jednak zmierzyć się w tym  pojedynku.

 

Królestwem frytek jest Belgia, chociaż to Amerykanie uważają się za wynalazców tego przysmaku. A co sądzą o tym posiłku gwiazdy?

 

Trenerki zdradziły prosty sekret na to, by frytki stały się smaczne i zdrowe oraz szybkie w przygotowaniu.

Ewa Chodakowska proponuje wersję:  batat, łyżeczka oliwy z oliwek, 3 łyżki jogurtu greckiego, garść rukoli,  2 ząbki czosnku, łyżka suszonego rozmarynu oraz szczypta soli. Obierz batata i pokrój na kształt frytek. Skrop oliwą z oliwek, oprósz rozmarynem, posól. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Dodajemy sos z jogurtu naturalnego i czosnku oraz posypujemy rukolą-tłumaczy Ewa.

 

 

ZOBACZ TEŻ:Placuszki BANANOWE od Anny Lewandowskiej – Prosty PRZEPIS!

 

 

Przepis na frytki według Ani Lewandowskiej: 1-2 plastry korzenia selera, 2 marchewki, pół batata, 2 ziemniaki, 2-3 łyżki oliwy z oliwek, szczypta soli morskiej, szczypta majeranku, pieprzu czarnego oraz słodkiej papryki.

Warzywa umyłam, obrałam i pokroiłam w paski. Frytki oprószyłam przyprawami i skropiłam oliwą. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez około 25–30 minut. Podaję je  z wołowymi kotletami z cebulką- tłumaczy Ania.

 

Źródło:londyneknet/ Facebook

 

Komentarze

Komentarze