Poszukujesz SZYBKIEGO i SMACZNEGO DESERU? Oto włoska tarta z serem ricotta i…

Włoska tarta z serem ricotta to świetna alternatywa na smaczny i szybki deser.

Przygotowanie deseru nie jest skomplikowane, a co najważniejsze nie wymaga wielu składników.

 

Zdradzamy przepis:

składniki na ciasto:

-2 jajka
-50 g cukru brązowego nierafinowanego
-80 ml oleju rzepakowego
-320 g mąki orkiszowej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ponadto potrzebujesz:

-250 g serka ricotta
-300-350 g ulubionego dżemu

 

ZOBACZ TEŻ:BISKUP odprawiał MSZĘ ze ZJEŻDZALNI. Na koniec nabożeństwa ZROBIŁ COŚ ZASKAKUJĄCEGO

 

Do naczynia wrzuć  jajka, dodaj cukier, olej i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszaj, a następnie stopniowo wsyp mąkę. Masę należy dobrze ugniatać rękami, aż będzie gładka i jednolita. 1/3 ciasta odkładamy do lodówki, a resztę wykładamy na blachę wyłożoną papierem. Wypełniamy je ricottą, a potem dżemem. Ciasto, które wcześniej odłożyliśmy, rozwałkowujemy na paseczki i kładziemy na wierzch w formie kratki.

Pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 40 min.

Smacznego!!!;-)

 

Źródło:zdrowepasje/pixabay

Komentarze

Komentarze