Sprawdź, JAK ROBIĄ TO WŁOSI! Oto ich złota zasada GOTOWANIA MAKARONU

Polacy zjadają rocznie około 4 kilogramów makaronu. Okazuje się jednak, że wielu z nas popełnia podstawowe błędy podczas gotowania włoskiej pasty.

Dzięki niżej wymienionym wskazówkom przyrządzisz idealny makaron.

1.Przygotuj DUŻY GARNEK! Idealne jego proporcje to 1 litr wody na 100 gram makaronu.

2.W garnku powinny znaleźć się WYŁĄCZNIE makaron, sól i woda – żadnego oleju czy oliwy.

3.Gotuj makaron al dente – czas jego przygotowania znajdziesz na opakowaniu. Stosuj się do wskazówek z etykiety.

4.Podczas odsączania zostaw chochelkę wody, i wlej ją do sosu.

5.Nie przelewaj makaronu przy użyciu zimnej wody!

6.Na koniec wrzuć go na patelnię z sosem i gotuj około 2 minut, ciągle mieszając.

To wszystko. Banalnie proste, prawda?

Źródło: Women’s Health

Zobacz też: Gdy TRENING i DIETA to za mało! Zobacz, ile kosztuje ODSYSANIE TŁUSZCZU

Źródło zdjęcia: pixabay

Komentarze

Komentarze