Szokująca prawda! Kiedy dowiesz się jak powstają NUGGETSY już nigdy ich nie zjesz!
Wielu z nas zamiast skorzystać z usług gastronomicznych wysokiej jakości, wybiera bary szybkiej obsługi. Okazuje się, że restauracje typu fast food mają wiele przed nami do ukrycia! Poniżej przedstawiamy chemiczne składniki, których używa się przy tworzeniu tego typu żywności.
1. Nuggetsy powstają z mięsa oddzielanego mechanicznie! Jest to mięso zmielone o jednolitej konsystencji (do jego produkcji używa się takich części jak ścięgna czy skóra zwierząt). Nie brzmi zachęcająco.
2. Pyszne mleczne szejki, to nic innego jak mieszanka 50 różnych chemikaliów, które mają przypominać nam smak ulubionych owoców- truskawki czy maliny.
3. Zdrowe sałatki w sieciach fast food? Niekoniecznie. Okazuje się, że sałatki w niektórych restauracjach, zanim trafią na stół klienta, są spryskiwane glikolem propylenowym, które często wywołuje reakcje alergiczne takie jak podrażnienia oczu czy skóry.
4. Mała puszka coca-coli zawiera aż 10 łyżeczek cukru! Sporo, prawda? Ta ilość cukru zdecydowanie przekracza nasze codziennie zapotrzebowanie organizmu na ten składnik. Co ciekawe, do coli dodawany jest kwas fosforowy, który powstrzymuje efekt wymiotny po spożyciu tak ogromnej dawki cukru.
Zobacz też: Znalazła TO W JEDZENIU Z RESTAURACJI FAST FOOD! Obrzydliwe… [FOTO]
Źródło: Youtube
Źródło zdjęcia: pixabay.com