Ten rodzaj kawy PROWADZI DO GRZYBICY I OSŁABIA KOŚCI! Wszystko przez jej skład!

Ten rodzaj kawy jest o wiele bardziej niebezpieczny dla zdrowia, niż kawa parzona. Dowiedz się o jaką kawę chodzi!

Ziarna kawy zawierają kofeinę- alkaloid o działaniu psychoaktywnym, który jest zaliczany do grupy stymulantów. Kawa bezkofeinowa nie jest całkowicie pozbawiona kofeiny. Porcja bezkofeinowego włoskiego espresso może zawierać od 3 do ponad 15 mg czystej kofeiny.

 

Jak powstaje proces tworzenia bezkofeinowej kawy?

 

W tym celu na całym świecie stosuje się co najmniej 4 odmienne metody oczyszczania ziaren kawy. Najmniej inwazyjną metodą jest tzw. Swiss Water, w której wykorzystuje się tylko wodę. W większości jednak są stosowane rozpuszczalniki takie jak: chlorku metylenu lub octanu metylu. Przyśpieszają one całą procedurę obniżając koszty.

 

ZOBACZ TEŻ:Ślady TRUCIZNY w teście z APTEKI! 28-letnia kobieta w ciąży i jej dziecko nie żyją!

 

Rozpuszczalnik odziela kofeinę, a ziarna są przemywane wodą w celu usunięcia z nich niebezpiecznej substancji. Ten proces może być powtarzany średnio 8-12 razy do osiągnięcia pożądanego skutku. Ziarna kawy są jednak moczone w szkodliwych rozpuszczalnikach nawet do 10 godzin.

 

Jaki jest efekt końcowy?

Z produktu końcowego zostaje usunięte około 97% kofeiny z tym, że do kawy przedostają się śladowe ilości groźnych dla zdrowia rozpuszczalników.

 

Wyniki badań naukowych przeprowadzonych przez American Heart Association potwierdzają, że regulrne spożywane kawy bezkofeinowej  zwiększa ryzyko chorób serca i zlego cholesterolu LDL. Ponadto zwiększa ryzyko powstania takich chorób jak: wrzody, stany zapalne dróg moczowych, stany reumatoidalne oraz grzybica.

 

Źródło:zdroweasje/pixabay

 

Komentarze

Komentarze