Koktajl, który SPALA TKANKĘ TŁUSZCZOWĄ. Wypróbuj PROSTY przepis Ewy CHODAKOWSKIEJ

Media społecznościowe Ewy Chodakowskiej to kopalnia wiedzy na temat zdrowego stylu życia — ćwiczeń i odżywiania. Na profilach tej trenerki fitness znajdziemy nie tylko zdjęcia osób, które schudły, stosując się do jej wytycznych. To źródła planów treningowych, jak również odchudzających przepisów, w tym receptur na koktajle, które pomogą nam rozprawić się ze zbędną tkanką tłuszczową.

Przepis na koktajl

Lista składników niezbędnych do jego przygotowania:
* woda (125 ml),
* mleko migdałowe (125 ml),
* szpinak (garść świeżych liści),
* banan (1 szt.),
* chili w proszku (⅓ łyżeczki).

Przygotowanie:
Banana obieramy ze skóry, a szpinak płuczemy pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera. Miksujemy do momentu uzyskania płynu o gładkiej konsystencji. Powinien być on dość gęsty.

Tak przygotowanego koktajlu nie pijemy od razu. Wcześniej, zgodnie z zaleceniem Ewy Chodakowskiej, napój trzeba lekko, czyli krótko, podgrzać. Nie powinien się on jednak gotować.

Można go pić przed wieczornym treningiem. Wtedy proces spalania tłuszczu przebiegnie sprawniej. Jeśli będziemy go spożywać regularnie, zaobserwujemy wyraźną zmianę w wyglądzie swojej sylwetki.

Redukcja tkanki tłuszczowej to zasługa chili. Przyprawa ta jest naturalnym spalaczem tłuszczu. To termogenik, który podkręca przemianę materii (nawet o 25%). Szybki metabolizm utrzymuje się jeszcze przez kilka godzin po wypiciu koktajlu z tym składnikiem.

Źródło: Facebook
Źródło zdjęć: Facebook / @Ewa Chodakowska; Instagram

Komentarze

Komentarze