Andruty przekładane masą czekoladową! Hit PRL-u powraca! Sekretem jest…

Któż z nas nie próbował kiedyś słynnych andrutów przekładanych masą czekoladową? To prawdziwy hit PRL, który gościł niegdyś niemal w każdym polskim domu! W czym tkwi sekret ich wyjątkowego smaku? To…

Tłusty Czwartek

Dziś Tłusty Czwartek. W kalendarzu chrześcijańskim, jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany także jako „zapusty”. Rozpoczyna ostatni tydzień karnawału i tradycyjnie przypada na tydzień przed Środą Popielcową. Z uwagi na fakt, że data Tłustego Czwartku zależy od daty Świąt Wielkanocnych, dzień ten jest ruchomy…

W dzisiejszym dniu zjedzenie pączka, faworka lub innego słodkiego wypieku, jest obowiązkiem! Możecie także kupić lub samodzielnie przygotować słynne wafelki, czyli andruty. W czym tkwi ich sekret?

Czytaj też: Faworki Magdy Gessler. Idealne na Tłusty Czwartek. Sekretem przepisu jest…

andruty
Instagram Anna Starmach

Przepis na andruty

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • ½ szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • 1 ½ szklanki mleka w proszku

Wykonanie

1. Mleko zagotować z cukrem, margaryną oraz kakao.

2. Po zagotowaniu odstawić, a następnie przestudzić.

3. Po wystudzeniu dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać.

4. Przełożyć andruty przygotowana masą.

5. Wstawić do lodówki na godzinę przed podaniem.

Smacznego!

Czytaj też: Dziś Tłusty Czwartek! W TYCH miejscach zjesz najsmaczniej!

andruty
Pixabay

Źródło: Smaker.pl

Zdjęcia: Instagram Anna Starmach, Pixabay

Komentarze

Komentarze