Chcesz zgubić ZBĘDNE KILOGRAMY? Pomoże Ci w tym…

Mając na uwadze wszystkie dostępne na rynku zboża, ziarno owsa jest jednym z najbardziej wartościowych. W swoim składzie zawiera mnóstwo witamin oraz białka. Polacy coraz częściej sięgają po owsiankę, ponieważ zdają sobie sprawę, że ma ona dobroczynny wpływ na ich organizm.

Kiedy spożywamy na śniadanie owsiankę, dostarczamy naszemu organizmowi wszystkich niezbędnych składników. Zawarta w niej witamina B1 i kwas pantotenowy sprawiają, że czujemy się wypoczęci i pełni sił do działania. Owsianka reguluje nasz metabolizm i poprawia perystaltykę jelit. Owies, zawiera w swoim składzie rekordowe ilości błonnika, a także witaminę B6, która przeciwdziała anemii. Owsianka ma dosyć niski indeks glikemiczny, jednak wspaniale niweluje uczucie głodu.

Dlaczego warto jeść na śniadanie owsiankę?

Podobnie jak gąbka wchłania wilgoć, tak owsianka zasadniczo robi to samo w twoim ciele. Po zjedzeniu natychmiast zaczyna się rozszerzać i wypełniać przestrzeń w żołądku, pozostawiając mniej miejsca na więcej jedzenia. Po zjedzeniu jej czujesz, że ​​jesteś pełny i to sprawia, że odchodzi ci ochota na zbędne podjadanie słodyczy czy kanapek.

Płatki na bazie pełnych ziaren owsa mają w swoim składzie pełnowartościowe, złożone węglowodany, które nie są łatwo rozpuszczalne tak jak węglowodany zawarte np. w białym pieczywie. Jedzenie owsianki powoduje, że nie odczuwamy skoków insuliny.

Spożywanie owsianki to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą zawalczyć o swoją sylwetkę!

Zobacz też: IDEALNA zupa krem NA JESIEŃ. SCHUDNIESZ szybciej NIŻ MYŚLISZ

Źródło: gurbacka.pl

Źródło zdjęcia: mirror.co.uk

Komentarze

Komentarze