Cierpisz na ANEMIĘ? Poznaj cudowne właściwości ZAKWASU BURACZANEGO!

Zakwas buraczany to prawdziwy eliksir życia! Posiada mnóstwo drogocennych składników odżywczych, przeciwdziała anemii, a przede wszystkim jest polecany przez lekarzy i dietetyków. Jakie są inne właściwości prozdrowotne zakwasu buraczanego?

Właściwości zakwasu buraczanego:

-zawiera ogromne ilości żelaza, witamin C, A, E, B6, K, kwasu foliowego, sodu, potasu, magnezu, fosforu, rzadkiego kobaltu, cezu i rubidu i jeszcze pewnie całej litanii innych dobroci

-przeciwdziała anemii

-działa antynowotworowo i przeciwzapalnie (może być stosowany profilaktycznie, jak również przyjmowany przez osoby, które już walczą z chorobą nowotworową)

-ma działanie antyseptyczne

-częste spożywanie zakwasu buraczanego zwiększa odporność organizmu

-ma silne działanie krwiotwórcze

-niszczy bakterie i grzyby, pomaga pozbyć się substancji toksycznych

-zalecany kobietom, które planują ciążę (zawartość kwasu foliowego)

-pomaga walczyć z otyłością; w swoim składzie zawiera ogromne ilości błonnika

-polecany kobietom w okresie menopauzy (łagodzi przykre dolegliwości związane z tym okresem)

-obniża cholesterol

-poprawia sen, koncentrację

-zwiększa poziom hormonów; to bardzo istotna informacja dla przyszłych rodziców

Przepis na zakwas buraczany znajdziecie poniżej. Jego autorką jest Sylwia, twórczyni bloga i kanału Kierunek Zdrowie.

Zobacz też: Czy gotowanie wody po raz drugi może być NIEBEZPIECZNE DLA ZDROWIA? Znamy odpowiedź!

Źródło: Kierunek Zdrowie (Youtube)

Źródło zdjęcia: pixabay.com

Komentarze

Komentarze