Close Menu
    Ostatnie wiadomości

    Jak pomóc dziecku odnaleźć się w przedszkolu? Metoda kontrolowanych rozstań

    2025-07-23 16:47

    Grzyby w diecie dzieci — kiedy i jakie można podawać?

    2025-07-23 11:47

    Zakaz telefonów w szkołach? ZPP: niech edukacja będzie wyjątkiem

    2025-07-22 15:42
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Dzieje się!
    • Jak pomóc dziecku odnaleźć się w przedszkolu? Metoda kontrolowanych rozstań
    • Grzyby w diecie dzieci — kiedy i jakie można podawać?
    • Zakaz telefonów w szkołach? ZPP: niech edukacja będzie wyjątkiem
    • Babcia czy żłobek – co będzie lepsze dla Twojego dziecka?
    • Czy pozwolić nastolatce na depilację? Praktyczny poradnik dla rodziców
    • Narcyz w rodzinie? Chce mieć żonę i dzieci, ale nie chce być mężem ani ojcem
    • Lil Masti zakłada fundację „Dzieci są z nami”.
    • TEDi wycofuje popularną zabawkę dla dzieci – grozi ryzykiem zadławienia
    Facebook X (Twitter)
    Dziecko i Figura
    • Strona główna
    • DZIECKO
    • Zdrowie
    • Mama i tata
    • Ciąża
    • Żywienie
    • Kontakt
    Dziecko i Figura
    Strona główna»Główna»Kupujesz „pieczywo” w SUPERMARKETACH? Przestaniesz, kiedy przeczytasz TEN ARTYKUŁ
    Główna

    Kupujesz „pieczywo” w SUPERMARKETACH? Przestaniesz, kiedy przeczytasz TEN ARTYKUŁ

    K WK W2019-02-17 19:002 minuty czytania
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit Email
    Udostępnij
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Czy pieczywo, które kupujemy w znanych supermarketach i dyskontach może być niebezpieczne dla naszego zdrowia? Niestety tak! Okazuje się, że w takich produktach możemy znaleźć mnóstwo chemicznych związków. Dziennikarka Katarzyna Bosacka postanowiła sprawdzić, co jeszcze kryje się w pieczywie z supermarketów.

    Katarzyna Bosacka to dziennikarka oraz prowadząca programu „Wiem co jem wiem co kupuję”, który jest emitowany przez stację TVN Style. W jednym ze swoich odcinków postanowiła zweryfikować jakie substancje dodawane są do pieczywa, które spoczywa na półkach znanych dyskontów.

    Okazuje się, że w tego typu wyrobach znajdziemy L-cysteinę, aminokwas uzyskiwany z ludzkich włosów i kaczych piór! Dzięki temu ciasto nie rozpada się podczas wyrabiania. W Polsce używanie tego składnika jest surowo zabronione. Niestety, ciasto do wyrobu takiego „pieczywa” często sprowadzane jest z Chin, gdzie używanie L-cysteiny to norma!

    Produkcja już od samego początku wygląda obrzydliwie. Najpierw wybiera się ludzkie włosy z zakładów fryzjerskich (albo z ich śmietników), które przeważnie są pełne resztek jedzenia, petów i innych śmieci. Następnie włosy te są ręcznie przebierane z zanieczyszczeń i przewożone do fabryk, w których są rozpuszczane w kwasie.- możemy przeczytać na stronie calkiemzdrowo.pl.

    Efektem długoterminowego spożywania bułek i chleba z supermarketu może być rak przewodu pokarmowego.

    Spodziewaliście się tego? Koniecznie podzielcie się swoimi opiniami w komentarzach.

    Zobacz też: Czy gotowanie wody po raz drugi może być NIEBEZPIECZNE DLA ZDROWIA? Znamy odpowiedź!

    Źródło: Youtube (TVN Style), calkiemzdrowo.pl

    Źródło zdjęcia: Youtube (TVN Style)

    Katarzyna Bosacka odmrażane pieczywo pieczywo pieczywo z supermarketów Wiem co jem i co kupuję
    Udostępnij. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Podobne artykuły

    Jak pomóc dziecku odnaleźć się w przedszkolu? Metoda kontrolowanych rozstań

    2025-07-23 16:47

    Grzyby w diecie dzieci — kiedy i jakie można podawać?

    2025-07-23 11:47

    Zakaz telefonów w szkołach? ZPP: niech edukacja będzie wyjątkiem

    2025-07-22 15:42

    Babcia czy żłobek – co będzie lepsze dla Twojego dziecka?

    2025-07-21 14:00

    Czy pozwolić nastolatce na depilację? Praktyczny poradnik dla rodziców

    2025-07-20 22:46

    Narcyz w rodzinie? Chce mieć żonę i dzieci, ale nie chce być mężem ani ojcem

    2025-07-19 15:16
    Odpowiedz Anuluj odpowiedź

    Nie przegap
    DZIECKO

    Jak pomóc dziecku odnaleźć się w przedszkolu? Metoda kontrolowanych rozstań

    Pójście do przedszkola to wielka zmiana dla malucha. Jak pomóc dziecku oswoić się z rozłąką i szybciej zaaklimatyzować się w nowym miejscu? Poznaj metodę kontrolowanych rozstań – prosty sposób na bezstresowe rozpoczęcie przygody z przedszkolem.

    Grzyby w diecie dzieci — kiedy i jakie można podawać?

    2025-07-23 11:47

    Zakaz telefonów w szkołach? ZPP: niech edukacja będzie wyjątkiem

    2025-07-22 15:42

    Babcia czy żłobek – co będzie lepsze dla Twojego dziecka?

    2025-07-21 14:00
    Społeczności
    • Facebook
    • Twitter
    Ostatnie wiadomości

    Jak pomóc dziecku odnaleźć się w przedszkolu? Metoda kontrolowanych rozstań

    2025-07-23 16:47

    Grzyby w diecie dzieci — kiedy i jakie można podawać?

    2025-07-23 11:47

    Zakaz telefonów w szkołach? ZPP: niech edukacja będzie wyjątkiem

    2025-07-22 15:42

    Babcia czy żłobek – co będzie lepsze dla Twojego dziecka?

    2025-07-21 14:00
    Facebook X (Twitter)
    • Strona główna
    • Polityka prywatności
    © 2025 https://dzieckoifigura.pl

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.