Sprawdź, których PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH NIE NALEŻY TRZYMAĆ W LODÓWCE!

Żywność przechowywana w należyty sposób długo pozostaje świeża i smaczna. Sprawdź, których produktów spożywczych nie należy trzymać w lodówce!

Musisz wiedzieć, że ZIEMNIAKI przetrzymywane w lodówce szybko gniją! Dodatkowo zmianie ulega ich smak, stają się bardziej słodkie.

W lodówce nie powinno się przechowywać PIECZYWA, ponieważ czerstwieje znacznie szybciej niż to, które przetrzymywane jest w zwykłym chlebaku.

Nie trzymaj w lodówce OLIWY Z OLIWEK, ponieważ stanie się ona gęstsza i zmętnieje.

Do lodówki nie powinny również trafić takie produkty jak czosnek czy cebula, ponieważ szybko spleśnieją. To samo stanie się z: pomidorami, ogórkami, marchwią oraz papryką.

Pamiętaj, aby MIÓD zawsze przetrzymywać w temperaturze pokojowej. Jeśli trafi do lodówki- bardzo szybko ulegnie krystalizacji.

Nie warto trzymać w niskiej temperaturze OWOCÓW EGZOTYCZNYCH. Pod jej wpływem znacznie szybciej więdną. Dodatkowo stają się mdłe w smaku.

Zobacz też: TRUDNE DO USUNIĘCIA PLAMY (z krwi, atramentu lub herbaty)? Mamy na nie sposób!

Źródło: Youtube

Źródło zdjęcia: pixabay

Komentarze

Komentarze