Strzeż się TYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH! TO ONE ZAKWASZAJĄ twój organizm!

Zakwaszenie organizmu to efekt niewłaściwej diety i złego sposobu odżywiania. Do takiego stanu w organizmie dochodzi, kiedy spożywamy produkty wysoko przetworzone. Poniżej przedstawiamy produkty spożywcze, które negatywnie wpływają na stan naszego zdrowia i burzą równowagę kwasowo-zasadową organizmu.

Produkty, których należy unikać:

mięso i wędliny, zwłaszcza wieprzowina i wołowina

ciasta i wyroby cukiernicze

cukier, słodycze, słodziki, lody, dżemy, suszone owoce

kakao oraz czekolada

sól, drożdże

pieczywo

płatki zbożowe

wszelkiego rodzaju kasze i makarony

mąka pszenna i produkty z niej wytwarzane, biały ryż

sery żółte

czarna herbata, kawa, napoje gazowane

ryż biały

piwo

orzechy ziemne;

margarynę, majonez

Produkty odkwaszające- zasadotwórcze. Możesz spożywać je bez obaw o swoje zdrowie!

Bakłażany, dynie, cukinie, ogórki, sałaty liściaste, botwina, szpinak, czarna rzodkiew, soki warzywne (świeże i bez dodatku cukru!), kiwi, arbuz, ananas, soki bez dodatku cukru, grzyby: kurki i prawdziwki.

Zobacz też: PIJ TEN NAPÓJ CODZIENNIE przez 14 dni! Gdy spojrzysz w lustro, BĘDZIESZ ZACHWYCONY

Źródło: poradnikzdrowie.pl

Źródło zdjęcia: pixabay.com

Komentarze

Komentarze