Dziecko i Figura

Główna

To jedzenie może SPOWODOWAĆ TWOJĄ PRZEDWCZESNĄ ŚMIERĆ! Lista produktów RAKOTWÓRCZYCH!

nowotwór, rak, produkty rakotwórcze

Czy wiedzieliście, że niektóra żywność może być dla nas bardzo niebezpieczna i powodować przedwczesną śmierć? Poniżej znajdziecie kilka produktów spożywczych, których lepiej się wystrzegać. Jak dowiodły badania, mają w swoim składzie mnóstwo substancji rakotwórczych.

Grillowane czerwone mięso

Eksperci zalecają ograniczanie spożycia tłustego, czerwonego mięsa do kilku porcji w ciągu miesiąca. To jeden ze sposobów, który może ograniczyć prawdopodobieństwo wystąpienia choroby nowotworowej.

Żywność grillowana w wysokiej temperaturze wytwarza akryloamid, popularny składnik rakotwórczy. Mięso przygotowane na grillu, pobiera niezdrowe składniki z węgla drzewnego lub drewna, co również źle wpływa na stan naszego organizmu.

Popcorn z mikrofalówki

Popcorn nie jest szkodliwą przekąską, o ile przygotowujemy go w inny sposób niż w mikrofalówce. Taki sposób przygotowania jest koszmarny i bardzo szkodliwy dla organizmu. Naukowcy są zgodni co do tego, że może on mieć działanie rakotwórcze. Po pierwsze, aromat „masła” często zawiera toksyczny diacetyl.

Papierowe torby, w których przygotowuje się popcorn są pokryte substancją chemiczną o nazwie PFOA. Na koniec ważna informacja, która powinna dać wam do myślenia. Około 93% hodowanej w Stanach Zjednoczonych kukurydzy, jest zmodyfikowana genetycznie.

Łosoś hodowany

Jeśli sądzicie, że polecany przez wszystkich łosoś powinien stać się podstawą waszej diety, jesteście w ogromnym błędzie. Okazuje się, że większość łososi, z którymi mamy do czynienia w supermarketach i sklepach spożywczych, jest hodowana. Filety łososia zawierają substancje toksyczne takie jak PCB, rtęć i dioksyny. Łosoś hodowlany jest również bardziej tęgi niż jego dzika, naturalna odmiana.

Zobacz też: Chcesz nawodnić organizm i UNIKNĄĆ RAKA? Jedz te OWOCE I WARZYWA każdego dnia!

Źródło: portal.abczdrowie.pl

Źródło zdjęcia: pixabay.com

 





  
Wyżej