OWOCE MROŻONE CZY Z PUSZKI? Zobacz, które wygrywają w rankingu!

Które owoce są zdrowsze? Te z puszki czy mrożone? W dzisiejszym artykule odpowiemy na pytanie, które spędza sen z powiek konsumentów. 

Najlepiej decydować się na świeże owoce, o ile jednak nie mamy możliwości zakupić ich w takiej formie, warto zdecydować się na mrożonki.

Nowoczesne tunele chłodnicze szybko schładzają produkty, przez co tworzą się w nich niewielkie kryształki lodu, które nie niszczą struktury komórkowej. Straty wartości odżywczych w wyniku mrożenia są również niewielkie – przekonuje specjalista, doktor Marek Szołtysik z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

Zupełnie inna sytuacja dotyczy owoców i warzyw z puszki. Zwykle są one poddawane procestowi pasteryzacji, co za tym idzie, tracą od 10 do 35 procent wartości odżwyczych.

Źródło: Womens Health

Zobacz też: Ta znana PRZYPRAWA i ZIOŁA skutecznie obniżą poziom CUKRU we krwi! Stosuj je CODZIENNIE.

Źródło zdjęcia: pixabay

Komentarze

Komentarze