Wegetariański sos do spaghetti Joanny Przetakiewicz. Prosty przepis!

Joanna Przetakiewicz sama przyznaje, że nie umie gotować, ale się stara.

Założycielka marki La Mania i inicjatorka akcji Era Nowych Kobiet podzieliła się swoim przepisem na sos do spaghetti. Takie danie Joanna Przetakiewicz przygotowuje dla swojego syna Filipa. Warto też zauważyć, że w tej wersji, sos jest wegetariański.

 

Oto przepis:

 

„😋 1 biała cebula zeszklona i podduszona na maśle ok. 20 min 🧅
😋 Do tego 2 ząbki czosnku 🧄
😋 Potem 2-3 ostre papryczki chilli
(ziarenka ze środka) 🌶
😋 Sól i pieprz 🧂
😋 Do tego dodajemy puszkę pomidorów pelati 🍅🥫
😋 Oliwa z oliwek 🫒
😋 Mały słoiczek kaparów.
😋 Oliwki, najlepiej greckie Kalamata.
Czyli małe czarne w oliwie.

👩‍🍳👩‍🍳 Wszystko gotujemy na małym ogniu 40 – 60 min.

Tak przyrządzony SOS można podawać również z grzankami 🥖
Jeśli wolicie pastę, to najlepiej spagetti 🍝 Koniecznie ugotowane al dente, więc warto nastawić budzik.
Na wierzch można zetrzeć płatki parmezanu.”

 

Taki sos jest pełen soli mineralnych i głębokich aromatów – z pewnością jest pyszny!

 

Zobacz też: Umów się na kolację z Andrzejem Piasecznym! Wystarczy tylko…

 

 

 

Komentarze

Komentarze