Przez dziewięć miesięcy JADŁ GŁÓWNIE PIZZĘ. Sprawdź, ILE SCHUDŁ

Pasquale Cozzolino zajadał stres związany z pracą w branży gastronomicznej. Pił słodzone napoje gazowane. W pewnym momencie ważył ok. 165 kg. Nadwaga poskutkowała problemami ze zdrowiem. Musiał natychmiast schudnąć.

Problemy ze zdrowiem
Mężczyzna postanowił zawalczyć o swoje zdrowie. Jeśli nie podjąłby próby zrzucenia zbędnych kilogramów, groził mu atak serca. Pasquale źle się czuł. Narzekał na wrzody żołądka, problemy z kolanami i ból pleców. Co zrobił, żby schudnąć?

Dieta
Obliczył, że jego dzienne zapotrzebowanie kaloryczne na diecie wynosi 2700 kcal. Zrezygnował z jedzenia słodyczy i picia napojów gazowanych. Wprowadził do menu warzywa i owoce. Jadł też mniejsze porcje posiłków. Co ciekawe, podstawą jego menu stała się pizza z mozzarellą i bazylią.

Pizza
Jego zdaniem margaritta to idealny pomysł na zdrowy i szybki posiłek. Była ona dla niego alternatywą dla fast foodów. Jej sekret to sos pomidorowy bez cukru i konserwantów, ciasto na bazie mąki pszennej i naturalnego środka zakwaszającego. Dodaje się do niego tylko wodę i drożdże. Spód pizzy nie zawiera więc tłuszczu. Takie danie Pasquale jadł raz dziennie.

45 kg mniej
Okazało się, że strategia, którą przyjął, zaczęła przynosić rezultaty. W ciągu 3 miesięcy zrzucił 18 kg. Nie tylko poprawiła się jego sylwetka, Pasquale przestał skarżyć się na zły stan zdrowia. Sukcesy zmotywowały go do kontynuowania diety. Kilka razy w tygodniu trenował kick-boxing. Ostatecznie w ciągu 9 miesięcy udało mu się zredukować wagę o 45 kg.

Jego metabolizm przyspieszył, pozbył się bólu pleców i kolan. Pasquale nie boryka się już z wrzodami żołądka. Swoją przemianę i dietę, której ją zawdzięcza, opisał w książce “The pizza diet”.

Źródło: iitaly.org
Źródło zdjęć: Instagram / @chefcozzolino

Komentarze

Komentarze