Gotowane GROŻĄ BIAŁACZKĄ i GUZEM MÓZGU. TRUCIZNA, którą dzieci jedzą CODZIENNIE
Dieta dziecka powinna być zróżnicowana. Niestety niektórzy rodzice podają im niemal codziennie na śniadanie najprostsze i najszybsze rozwiązanie. Gotują parówki, które są bardzo niebezpieczne.
Naukowcy podają, że produkt ten po podgrzaniu, w wodzie lub mikrofalówce, zwiększa ryzyko zachorowania na białaczkę lub guza mózgu! Dowiedli tego badacze z uniwersytetu w Północnej Karolinie.
Jak doszli do tych wniosków? Przebadali kobiety w ciąży i dzieci. Okazało się, że te pierwsze, które raz w tygodniu jadły parówki, narażały swoje nienarodzone pociechy na nowotwór mózgu.
W przypadku dzieci, które średnio raz w tygodniu jadły gotowane parówki, aż 20% częściej rozwijał się rak jelita grubego! Natomiast jeśli w miesiącu zjadały ono 12 sztuk tego mięsa, to były 6 razy bardziej narażone na zachorowanie na białaczkę!
Za te choroby są odpowiedzialne azotany i azotyny obecne w składzie parówek. W trakcie obróbki termicznej zmieniają się w nitrozoaminy o działaniu rakotwórczym.
Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Zobacz też: ŚMIERTELNIE NIEBEZPIECZNE owoce! Czai się w nich GROŹNA CHOROBA
Źródło: buzz.gazeta.pl
Źródło zdjęcia: pixabay.com